• Subpagina Banner 2

Nieuwsbrief 30 november

Nieuwsbrief St. Jozef Haghorst

vrijdag 30 november

Schoolfruit

We zijn alweer een aantal weken bezig met het verstrekken van schoolfruit. We zien soms dat kinderen het fruit niet lusten. Dit kan natuurlijk altijd. De kinderen mogen dan ander fruit meebrengen. We proberen de kinderen wel altijd iets van het fruit te laten proeven.

Komende week is er op dinsdag peer en op woensdag sinaasappel of meloen.

Voorstelling Elckerlyc

Zaterdag 29 december om 13.30 uur is er een voorstelling in CC Elckerlyc. Hieronder vindt u informatie over de voorstelling.

Piccolino is een animatiefilm voor kleine kinderen (vanaf 2 jaar) met Spaanse en Italiaanse kinderliedjes. Het duo Canti Vaganti heeft voor deze film de muziek verzorgd. In deze voorstelling spelen ze live de muziek, terwijl op het witte doek de beelden van de film zijn te zien. Canti Vaganti bestaat uit de Italiaan Bruno Gullo en de uit Hilvarenbeek afkomstige Kateleine van der Maas. Zaterdag 29 december, aanvang 13.30 uur. Entree € 7,50 incl. zakje chips en pakje drinken.

De hoofdrol in deze film is weggelegd voor Piccolino, een rups van groene klei. In deze voorstelling gaan de ogen van de kleine toeschouwers naar de filmbeelden, een virtuele wereld, maar de oren horen livemuziek. En daarnaast worden de andere zintuigen aangesproken om de kinderen de film nog meer te laten beleven. De acteurs/musici van Canti Vaganti zijn experts in de interactie met het publiek, en dat maakt deze voorstelling dan ook zo uitzonderlijk: een film met hier-en-nu beleving.

Met twee stemmen, fluit, accordeon, gitaar en kleine instrumenten creëert Canti Vaganti originele arrangementen en gevarieerde ritmes voor de poëtische, suggestieve en ambachtelijke beelden van Piccolini, een film van de Italiaan Giovanni Maccelli.

Canti Vaganti maakt muziektheater waarin intiem theater, wereldmuziek en cabaret elkaar ontmoeten. Het gezelschap is opgericht door Bruno Gullo en de Kateleine van der Maas, beiden woonachtig in Madrid.

Kerstviering

Dit jaar vindt de kerstviering plaats op vrijdagochtend. De kinderen krijgen een leuke voorstelling te zien in Den Horst. U bent als ouder van harte welkom bij deze voorstelling. De precieze aanvangstijd ontvangt u nog van ons. De viering van donderdagavond komt hierbij te vervallen.

Studiedag

Donderdag 6 december zijn alle kinderen vrij i.v.m een studiedag.


Onderwijsprijs

Digihelden heeft de tweede prijs gewonnen bij de uitreiking van de Onderwijsprijs Noord Brabant. Digihelden zat bij de drie genomineerden en heeft gisteren in het provinciehuis de oorkonde in ontvangst mogen nemen. We zijn supertrots op onze tweede plaats

Jarigen deze periode

Jop Gr. 7
Abbygail Gr. 2
Tijn Gr. 2
Nieuwsbrief St. Jozef
footer image
Copyright 2015 St. Jozef Haghorst. Alle rechten voorbehouden.
Website gerealiseerd door: websitesvoorschool.nl